معبد سنسوجی ژاپن

معبد سنسوجی ژاپن؛ مهم ترین معبد بودا در توکیو

جستجو در مجله گردشگری

تاریخ آخرین به روز رسانی: 23 اردیبهشت ، 1404

معبد سنسوجی ژاپن | ویژگی‌ها + ساعت کار + دسترسی

معبد سنسوجی ژاپن یکی از جاهای دیدنی توکیو است. در این مقاله با ویژگی‌ها، رویدادهای آن، راه دسترسی، هزینه و ساعت کار این معبد آشنا می‌شوید.

در این مقاله می‌خوانید

[ نمایش ]

معبد سنسوجی ژاپن، یکی از قدیمی‌ترین جاذبه‌های تاریخی این کشور و از مهم‌ترین معابد بودایی در شهر توکیو است. این عبادتگاه که با نام‌های دیگری همچون معبد آساکوسا کانون هم شناخته می‌شود، از دوران باستان به جا مانده و هر ساله، گردشگران زیادی را از اقصی نقاط دنیا به سمت خود جذب می‌کند. اگر شما هم راهی سفر به کشور شکوفه‌های گیلاس هستید و می‌خواهید از معبد سینسوجی توکیو دیدن کنید، با ما همراه باشید.

آدرس معبد سنسوجی ژاپن کجاست؟

معبد سنسوجی ژاپن (Sensō-ji) در شهر توکیو، پایتخت این کشور قرار گرفته و دسترسی خوبی به سیستم حمل‌ونقل عمومی این کشور دارد. این معبد باستانی در محله آساکوسا، در شمال شرق توکیو واقع شده و نزدیک به خیابان اومامیچی دوری قرار دارد. در نقشه زیر به لوکیشن معبد سنسوجی و نشانی دقیق آن دسترسی خواهید داشت.

موقعیت جغرافیایی معبد سنسوجی ژاپن روی نقشه گوگل

در چه روزها و ساعاتی می توانیم از معبد سنسوجی دیدن کنیم؟

خوشبختانه، حیاط معبد سنسوجی در شب هم باز است و شما مسافران تور ژاپن می‌توانید در هر ساعتی از شبانه‌روز، از دروازه‌های معبد وارد شوید؛ اما اگر قصد ورود به ساختمان اصلی معبد را دارید، باید بدانید که فقط از ساعت 6 صبح تا 17 فرصت خواهید داشت. البته این ساعت کاری مربوط به نیمه اول سال بوده و معبد در نیمه دوم سال، نیم ساعت دیرتر فعالیت خود را شروع می‌کند.

همچنین برای گشت‌وگذار در خیابان ناکامیه دوری که بازار اصلی معبد است، از ساعت 9 صبح تا 19 فرصت دارید. فراموش نکنید که خلوت‌ترین ساعت برای بازدید از داخل معبد صبح زود و نزدیک غروب است. بعلاوه پیشنهاد می‌کنیم سفر خود را به فصول بهار و پاییز موکول کنید تا بتوانید زیباترین منظره از درختان و طبیعت اطراف معبد را ببینید.

معبد سنسوجی در شب

معبد سنسوجی در شب

چگونه به معبد سنسوجی برویم؟

برای رفتن به معبد سنسوجی در توکیو، هم می‌توانید سوار مترو شوید و هم تاکسی کرایه کنید. مزیت رفت‌وآمد با تاکسی این است که در کوتاه‌ترین زمان و به راحتی به مقصد خود خواهید رسید؛ اما در عوض باید هزینه‌ای معادل 2500 تا 4000 یون را بپردازید.

در مقابل، مترو هم راحت است و هم ارزان! در هر کجای شهر که هستید، از نزدیک‌ترین ایستگاه مترو وارد شوید و خود را به خط گینزا برسانید. پس از رسیدن به ایستگاه آساکوسا، پیاده شده و 5 دقیقه به سمت شرق پیاده‌روی کنید تا معبد سرخ‌رنگ سنسوجی را مقابل خود ببینید.

هزینه بازدید از معبد سنسوجی چقدر است؟

خوشبختانه قیمت ورودی معبد سنسوجی رایگان است و بازدید از آن هزینه‌ای در بر ندارد. البته اگر بخواهید فال سنتی ژاپنی به نام «اومی کوچی» را بگیرید، باید 100 ین بپردازید. همچنین برای خرید از غرفه‌های غذا و سوغات خیابان «ناکامیه دوری» هم به پول نقد نیاز خواهید داشت.

بخش های مختلف معبد سنسوجی ژاپن

معبد بودایی و باستانی سنسوجی، بخش‌های متعددی دارد که هرکدام، گوشه‌ای از زیبایی‌های این بنای تاریخی را به نمایش می‌گذارند. این محوطه از دروازه ورودی تا آخرین طبقه بنا، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

دروازه کامیناریمون

دروازه کامیناریمون (به معنی رعد و برق) دروازه اصلی معبد سینسوجی است که ورود عبادت‌کنندگان و گردشگران را ممکن می‌سازد. به این دروازه زیبا، فانوسی قرمز و بزرگ آویخته شده که آن را از سایر دروازه‌های معبد متمایز می‌کند. همچنین با خطاطی‌های سنتی و زیبا طراحی شده است. دو طرف دروازه، دو مجسمه از رایجین (خدای طوفان) و فوجین (خدای باد) قرار گرفته که مانند نگهبانانی استوار، از دروازه محافظت می‌کنند. این دروازه که در سال 727 میلادی ساخته شد، پلاکی برنزی دارد که نام تمام افراد موثر در ساخت آن را نمایش می‌دهد.

دروازه کامیناریمون معبد سنسوجی ژاپن

دروازه کامیناریمون

خیابان ناکامیسه دوری

واژه ناکا در زبان ژاپنی به معنی میان، واژه میسه به معنی مغازه و واژه دوری، به معنای خیابان است. با این وصف، عبارت «ناکامیسه دوری» یا ناکامیه دوری را می‌توان به «خیابان فروشگاه‌های میان راه» ترجمه کرد. این خیابان که دروازه اصلی را به درب‌های ساختمان معبد متصل می‌کند، از غرفه‌ها و دکه‌های مختلفی تشکیل شده که غذاهای خیابانی، شیرینی‌های سنتی و محصولات بامزه ژاپنی را عرضه می‌کنند. این خیابان به دیگر دروازه‌های معبد هم راه دارد.

دروازه هوزومون

هوزومون، نام یکی دیگر از دروازه‌های معبد سنسوجی در ژاپن است که جلوتر از دروازه اصلی قرار گرفته و فاصله کمتری با بنای معبد دارد. این دروازه که در زبان ژاپنی به «دروازه گنجینه‌ها» معنی می‌شود، به نسخه‌هایی از متون مقدس بودایی و اشیای ارزشمندی اشاره دارد که در طبقه بالایی آن نگهداری می‌شوند. دروازه هوزومون، دومین دروازه مهم معبد است که دو فانوس بزرگ از زیر آن آویخته شده‌اند و دو مجسمه خدای محافظ درون جعبه‌هایی شیشه‌ای در دو طرف آن، نگهداری می‌شوند.

دروازه نیتنمون

نیتنمون را نیز می‌توان ترکیبی از واژه‌های نی، تن و مون دانست که به «دروازه دو نگهبان آسمانی» ترجمه می‌شود. در معماری باستانی ژاپن، این نام به دروازه‌هایی داده می‌شده که دو تندیس از خدایان یا نگهبانان معروف از آن محافظت می‌کردند!

دروازه نیتنمون معبد سنسوجی، در شرق آن قرار گرفته و ده قرن پس از معبد اصلی ساخته شده است؛ اما بعدها مرمت شده و اکنون، جزء جاذبه‌های تاریخی ژاپن در فهرست میراث فرهنگی این کشور به شمار می‌رود.

معبد سنسوجی در ژاپن

معبد سنسوجی در ژاپن

تالار اصلی معبد

تالار اصلی معبد سنسوجی که مهم‌ترین تالار این معبد به شمار می‌رود، طرفداران بسیاری دارد و قلب تپنده محله آساکوسا محسوب می‌شود. این سالن، نماینده تمام‌عیار بودیساتوا شو کانون است و با نام «آساکوسا کانون» هم شناخته می‌شود. بودیساتوا شو کانون، در فرهنگ بودیسم، خدایی است که می‌توانسته به نیروانا برسد؛ اما دلش به حال رنج‌دیدگان زمین می‌سوزد و در کنار آن‌ها می‌ماند؛ به همین دلیل به الهه عشق، آرامش، مهربانی و بخشندگی شهرت دارد.

سالن اصلی معبد از دو بخش داخلی و خارجی تشکیل شده است. در بخش داخلی، یک دستگاه بخور عود قرار دارد که زائران خود را با دود آن تقدیس کنند و آلودگی‌های ذهن را از سر برانند. همچنین در ورودی بخش خارجی تالار نیز یک پلاک برنزی قرار دارد که روی آن عبارت «شی موهی» حک شده است. این عبارت، یکی از مفاهیم عمیق فلسفه بودیسم است که به چهار بی‌هراسی دنیوی اشاره دارد.

تالار ایکودو

سالن ایکودو از تالارهای مهم این عبادتگاه است. اغلب عبادت‌کنندگان در این تالار، آمرزش روح درگذشتگانشان را از کانون (الهه بخشش) خواستار می‌شوند و مراسم یادبود عزیز ازدست‌رفته خود را در اینجا برگزار می‌کنند.

تالار ایکودو، فضایی بسیار آرام است که در میان طبیعت آرامش‌بخش محله آساکوسا قرار گرفته و به همین دلیل، آرامش خاصی را در قلبتان ایجاد می‌کند؛ اما اگر می‌خواهید معنوی‌ترین حال را در این فضا تجربه کنید، حتما در ساعات ابتدایی صبح وارد شوید.

بتکده پنج طبقه

بتکده یا پاگودای پنج طبقه، سازه‌ای خیره‌کننده با سقف‌هایی لایه‌لایه و نوک‌تیز است به سبک معابد بودایی ژاپن در گذشته، ساخته شده است. این بخش، به نمایندگی از 4 عنصر اصلی آب، خاک، هوا و آتش ساخته شده و بیشتر جنبه نمادین دارد.

گفته می‌شود که در این ساختمان 53 متری که در گوشه جنوب غربی تالار اصلی قرار دارد، خاکستر بودا و مجسمه‌های معروفی از آن قرار دارد؛ اما متاسفانه بازدید عمومی از این اجسام امکان‌پذیر نیست.

بتکده پنج طبقه ژاپن

بتکده پنج طبقه

امکانات رفاهی و بهداشتی معبد سنسوجی

متولیان معبد سینسوجی ژاپن به فکر زائران و بازدیدکنندگان بوده و امکانات رفاهی و بهداشتی موردنیاز آنان را فراهم کرده‌اند. چندین سرویس بهداشتی تمیز و مدرن در گوشه‌گوشه‌های معبد قرار دارد که برخی از آن‌ها، به اتاقک تعویض پوشک هم مجهز هستند. همچنین، برای رفاه حال زائران ناتوان، رمپ شیب‌داری برای عبور راحت‌تر صندلی چرخدار تعبیه شده است. در سالن اصلی نیز یک آسانسور برای بالا رفتن از معبد قرار دارد.

اگر خسته شدید و دوست داشتید ساعتی را در حیاط باصفای معبد بگذرانید، می‌توانید روی یکی از نیمکت‌ها بنشینید یا در زیر سایه درختان گیلاس و کنار حوض استراحت کنید. در صورت گرسنه یا تشنه شدن هم می‌توانید از غرفه‌های خوراکی خیابان ناکامیه دوری، خوراکی بخرید و همان‌جا میل کنید.

ویژگی های معماری معبد سنسوجی چیست؟

فضای معبد سنسوجی توکیو به سبک معماری سنتی ژاپنی ساخته شده و بسیار گیرا و چشم‌نواز است. اگر از دروازه اصلی معبد وارد شوید، رنگ قرمز براق آن با رگه‌های سیاه‌رنگ، ابرهای تندر و اشعه‌های صاعقه را یادآوری می‌کند.

بنای اصلی عبادتگاه نیز به سبک معماری کلاسیک ژاپن طراحی شده است و با سقف‌های شیب‌دار و چوب‌های رنگی قرمز، در میان محوطه باصفای معبد خودنمایی می‌کند. در میان این چوب‌های قرمزرنگ، تزئینات طلایی خیره‌کننده هم دیده می‌شود که بر الهی بودن ساختمان تاکید می‌کند.

سالن اصلی و تالار ایکودو بعدها بازسازی شده و با بتن و اسکلت فلزی، مقاوم‌‌تر شدند. به همین دلیل معبد سنسوجی کاملا مقاوم است و در برابر زلزله‌های بی‌شمار ژاپن، آسیب نمی‌بیند.

کمی هم درباره تاریخچه معبد سنسوجی در توکیو

در هنگام روایت تاریخچه ساخت معبد سنسوجی ژاپن، باید به داستانی اشاره کنیم که به بهانه ساخت این معبد تبدیل شد. روایت می‌شود که در سال 628 میلادی، دو برادر ماهیگیر به نام‌های هاماناری و تاکناری هینوکوما، هنگام ماهی‌گرفتن در رودخانه سومیدا، مجسمه‌ای از خدای باستانی کانون را پیدا می‌کنند. آن دو مجسمه را به روستا می‌برند و به مردم نشان می‌دهند. فرماندار روستا که به بودیساتوا شو کانون ارادت بسیار داشت، خانه خود را بازسازی کرده و به محلی برای عبادت این الهه تبدیل می‌کند. بالاخره در سال 645 میلادی، معبد باستانی سنسوجی رسما افتتاح می‌شود تا مردم از گوشه‌وکنار توکیو، برای زیارت آن راهی محله آساکوسا شوند.

در میان حقایق معبد سنسوجی باید به ویرانی‌های آن در طول جنگ جهانی دوم هم اشاره کنیم. این معبد در طول 4 سال جنگ، آسیب‌های زیادی دید؛ به‌طوری‌که هم بخش‌هایی از ساختمان آن کامل از بین رفت و هم درخت استوار و قدیمی وسط حیاط معبد، از تنه آسیب دید. اما خوشبختانه مرمت‌ها و بازسازی‌های معبد در طول سالیان آتی، روحیه مبارز ژاپنی‌ها را یادآوری کرد و به نمادی برای مقاومت و تولد دوباره تبدیل شد. درخت قدیمی معبد هم دوباره جوانه زد تا نویدبخش آغازی دوباره باشد.

معبد سنسوجی در ژاپن

نمای داخلی معبد سنسوجی ژاپن

باورهای ژاپنی ها درباره معبد سنسوجی

همان‌طور که گفتیم، درخت و ساختمان معبد به نمادی برای مقاومت و شروع دوباره برای ژاپنی‌ها تبدیل شده‌اند؛ اما این تنها باور ژاپنی‌های بوداییست محله آساکوسا نیست! این مردم، معبد سینسوجی را محل تجلی و ظهور بودای رحمت می‌دانند و برای رفع مشکلات زندگی خود، از فرزندآوری تا مشکلات شغلی و تحصیلی، به او دعا می‌کنند. همچنین اعتقاد دارند که گرفتن فال اومی کوجی در معبد، آینده زندگیشان را مشخص می‌کند؛ به شکلی که اگر خوب بیاید، فال را به خانه می‌برند و اگر بد بیاید، آن را به قفسه‌ای خاص در معبد گره می‌زنند تا شرش از زندگیشان دور شود.

ژاپنی‌هایی که برای دعا و نیایش به معبد سنسوجی می‌روند، با دود عود پاک‌کننده داخل معبد خود را پاک می‌کنند و انرژی منفی را از خود دور می‌کنند. آن‌ها اعتقاد دارند هر قسمت از بدنشان که با دود عود تماس پیدا کند، انرژی می‌گیرد و از بیماری و آلودگی دور می‌شود.

از دیگر باورهای ژاپنی‌ها به معبد سنسوجی توکیو این است که پیش از دعا، یک سکه 5 ینی به نشانه شانس داخل صندوق نذری‌ها می‌اندازند تا دعا و خواسته‌شان به اجابت برسد. آن‌ها ممکن است به شینتو (فلسفه طبیعت) و بودیسم به طور همزمان اعتقاد داشته باشند و برای زیارت این دو، به معبد بیایند.

نکات مهم در هنگام بازدید از معبد سنسوجی توکیو در ژاپن

پیش از ورود به معبد سنسوجی ژاپن بهتر است با قوانین و آداب و رسوم بازدید از آن آشنا باشید. گردشگران باید بدانند که اگرچه عکاسی از حیاط محوطه آزاد است، اما در داخل معبد و برخی فضاهای خاص که با تابلوی عکاسی ممنوع مشخص شده‌اند، اجازه عکاسی ندارند.

بهتر است هنگام بازدید از معبد، لباس باز و بدن‌نما نپوشید و آرام و آهسته قدم بردارید. توصیه می‌کنیم به هیچ وجه سروصدا ایجاد نکنید یا با موبایل خود صحبت نکنید. همچنین از زائران در هنگام نیایش، فاصله بگیرید و از آن‌ها عکاسی نکنید.

برای تجربه روزی پرخاطره در معبد سنسوجی، بهتر است پول نقد به همراه داشته باشید تا برای خرید خوراکی و نوشیدنی، با محدودیت مواجه نشوید.

رویدادهای مهمی که در معبد سنسوجی برگزار می شود

مهم‌ترین جشنواره معبد سنسوجی، جشنواره سانجا ماتسوری است که یاد سه بنیان‌گذار اصلی معبد را زنده می‌دارد. این جشنواره، هر ساله در سومین آخر هفته ماه مه و به مدت سه روز برگزار شده و تمام محله آذین بسته می‌شود. ساکنین و گردشگران در این سه روز حسابی جشن می‌گیرند و حال‌وهوای شادی را تجربه می‌کنند.

البته این معبد میزبان فستیوال‌ها و رویدادهای دیگری همچون کارناوال آساکوسا سامبا و یا بازار محلی هاگویتا نیز هست که در ماه آگوست برگزار می‌شوند.

از معبد سنسوجی می توانیم سوغاتی بخریم؟

بله؛ همان‌طور که گفتیم، داخل خیابان ناکامیسه دوری غرفه‌ها و دکه‌های متعددی قرار دارند که با فروش غذا، نوشیدنی، شیرینی و حتی سوغات سنتی ژاپن، از گردشگران استقبال می‌کنند. بنابراین اگر فرصت رفتن به مراکز خرید یا بازارهای توکیو را پیدا نکردید، می‌توانید خریدتان را از همین خیابان انجام دهید.

خیابان ناکامیسه ژاپن

خیابان ناکامیسه

جاهای دیدنی ژاپن در اطراف معبد سنسوجی توکیو

کل بازدید از معبد سنسوجی ژاپن بیشتر از سه ساعت زمان نخواهد برد. بنابراین اگر برنامه آزادی دارید، می‌توانید پس از خروج از معبد، از دیگر جاهای دیدنی ژاپن در محله آساکوسا هم دیدن کنید:

  • رودخانه سومیدا: مسیری زیبا برای قدم زدن در شب‌ها یا هنگام ریزش شکوفه‌های گیلاس در چند قدمی معبد؛

  • محله تاریخی کورامائه: محله‌ای پر از مغازه‌های هنری و کارگاه‌های سنتی معروف به بروکلین توکیو با 10 دقیقه پیاده‌روی؛

  • برج توکیو اسکای: بلندترین برج ژاپن با سکوی تماشا، آکواریوم و مراکز خرید با 20 دقیقه پیاده‌روی؛

  • پارک اوئنو: مجموعه‌ای تفریحی و فرهنگی دارای باغ‌وحش، موزه، دریاچه قایق‌سواری و مسیری پر از شکوفه‌های گیلاس در بهار؛

  • محله کاپاشی: معروف به خیابان ابزار آشپزی شامل چاقوهای سامورایی و غذاهای مصنوعی پلاستیکی برای دکور در فاصله 10 دقیقه‌ای از معبد.

رودخانه سومیدا ژاپن

رودخانه سومیدا

    بعد از بازدید از معبد سنسوجی به چه رستورانی برویم؟

    قطعا با گشت‌وگذار در خیابان ناکامیسه دوری معبد سنسوجی، گرسنه نخواهید ماند. اما اگر از معبد خارج شدید، می‌توانید خود را به یک میان‌وعده یا وعده‌ای حسابی در رستوران‌های زیر میهمان کنید:

    • رستوران آساکوسا ایماهان با سوکی‌سوکی، شابو‌شابو و گوشت واگیو خوشمزه؛

    • رستوران دایکوکویا تمپورا با تمپورا و برنج خوشمزه خود به همراه سبزی و میگوی سرخ‌شده؛

    • رستوران بیرون‌بر آساکوسا منچی با کتلت گوشت چرخ‌کرده به نام منچی کاتسو؛

    • رستوران نامیکی یابوسوبا با نودل سرد به همراه سس مخصوص؛

    • رستوران کاگتسودو با دسر سنتی ژاپنی ملون پان و نان شیرین و نرم خود.

    کدام هتل های توکیو نزدیک معبد سنسوجی هستند؟

    اگر قصد خرید تور ژاپن برای بازدید از معبد زیبای سنسوجی را دارید، توصیه می‌کنیم یکی از هتل‌های خوب توکیو در مرکز شهر را رزرو کنید. اما چنانچه تاکید دارید در نزدیکی این معبد باستانی اقامت داشته باشید، اقامتگاه‌های زیر گزینه‌های بهتری هستند:

    • هتل چهار ستاره رنسانس توکیو آساکوسا (Renaissance Tokyo Asakusa Hotel)

    • هتل چهار ستاره ساریو (Saryo Hotel)

    • هتل سه ستاره آساکوسا رویال پارک (Asakusa Royal Park Hotel)

    • هتل سه ستاره آکاماریا آساکوسا (Hotel Akamaru Asakusa)

    • هتل دو ستاره آساکوسا ترویال (Asakusa Toyo Hotel)

    هتل آساکوسا ترویال ژاپن

    هتل آساکوسا ترویال

      سفر در تاریخ باستان با بازدید از معبد سنسوجی ژاپن

      سپاس‌گزاریم که تا انتهای این مطلب همراهمان بودید و با ما، به گوشه و کنار معبد سنسوجی در توکیو سر زدید. شما می‌توانید با همراهی با تورهای خارجی الفبای سفر، به راحتی به تماشای این معبد بودایی بروید و نگاهی به تاریخ باستان ژاپن داشته باشید. اما چنانجه قبلا از این عبادتگاه باستانی دیدن کرده‌اید، خواهشمندیم از دیده‌ها و تجربیاتتان برای ما بنویسید.

      سوالات متداول

      معبد سنسوجی ژاپن در کدام شهر است؟
      این معبد باستانی در شهر توکیو، پایتخت ژاپن قرار دارد.
      نزدیک ترین ایستگاه مترو و اتوبوس به معبد سنسوجی توکیو کجاست؟
      برای رفتن به معبد سینسوجی با مترو، باید در ایستگاه آساکوسا پیاده شوید. برای رفتن با اتوبوس هم می‌توانید سوار خط «شو 64» شده و در ایستگاه «آساکوسا کامیناریمون» پیاده شوید.
      معبد سنسوجی ژاپن برای کیست؟
      این معبد برای بزرگداشت الهه کانون، خدای شفقت و بخشش در مکتب بودیسم ساخته شده و اکنون، تحت نظارت و مدیریت انجمن معبد سنسوجی قرار دارد.
      قیمت بلیط معبد سنسوجی توکیو چقدر است؟
      بازدید از معبد بودایی سنسوجی ژاپن کاملا رایگان است.
      معبد سنسوجی ژاپن چقدر قدمت دارد؟
      ساخت این نیایشگاه باستانی به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد.
      چرا معبد سنسوجی معروف است؟
      معماری کلاسیک ژاپنی، استفاده از رنگ‌های سلطنتی و عرفانی، فعال بودن معبد در عصر حاضر و زیبایی‌های طبیعی و طراحی آن، این معبد را به یک جاذبه زیبای گردشگری در توکیو تبدیل کرده است.
      معبد سنسوجی پارکینگ دارد؟
      .      معبد سنسوجی پارکینگ دارد؟
      خیر؛ محوطه معبد فاقد پارکینگ عمومی است؛ اما در صورت سفر با خودرو شخصی، می‌توانید با پرداخت هزینه، در یکی از پارکینگ‌های اطراف معبد پارک کنید.
      6LdgLJIaAAAAABh9jZNdK3v5GfIffCX1eZjBxuWt